Minigruppen bygger på natur, bevægelse og sundhed.
Natur
- Ude- og indendørs arealer er forbundet. En tre zoners tanke (Inde - på vej ud – helt ude) vil gøre det muligt at forbinde inde- og ude liv. Overdækkede udemiljøer eller rum i uderummet, hvor det er muligt at opholde sig uanset vejr.
- Benyttelse af det nye rekreative område i nærområdet: shelter, bmx bane, cykel- og gangsti og søer. Vinduer i børnehøjde, der trækker naturen med ind.
- Vandforløbsbane på legepladsen.
- Kuperet terræn med organiske former, der naturligt inviterer til bevægelse.
Bevægelse
- Rammerne skal give plads til fysisk aktivitet af både højt som lavt niveau både ude og inde. En balance mellem steder, hvor der sker mange aktiviteter, og steder, hvor børnene kan være i fred og finde ro.
- Mulighed for både fin- og grovmotorisk aktivitet.
- Særligt landskabet skal favne bevægelse, både på legepladserne i institutionen som i området uden for legepladsen, hvilket giver mulighed for endnu et pædagogisk rum i lokalmiljøet.
- Der er et motorikrum, som tværfaglige samarbejdspartner, motorik ansvarlige og pædagogerne kan benytte til sansemotoriske lege/ yoga/ træning af bestemte færdigheder. Et sanserum hvor sansemotoriske aktiviteter kan stimulere og skabe ro i barnet, et rum der kan benyttes af alle børn fra alle grupperne.
Sundhed
- Vi ønsker, at alle børn trives og udvikler sig positivt både fysisk og mentalt. Derfor skal dagtilbuddet hjælpe børn med at tilegne sig gode og sunde vaner – lige fra bevægelse, hygiejne og kostvaner, til nærvær, tryghed, ro og koncentration.
- Produktionskøkkenet er med et ønske om, at børnene kan være med omkring køkkenet samtidig med, at det kan afskærmes.
Dokumenter